Bahan2
6 biji telur
1 tin susu cair
1 sudu besar kastard
31/4 cawan gula (utk di buat gula hangus)
2 sudu besar gula (utk adunan telur)
1 cawan air
1 sudu kecil esen vanila
Cara2
(adunan gula hangus)
1) 31/4 cawan gula dicairkan di atas api yg perlahan sehingga kekuning-kuningan.
2) Kemudian campurkan 1 cawan air.
3) Lps tu angkat, tuang ke dlm acuan dan ketepikan.
(adunan telur)
1) Telur 6 biji dipukul bersama 2 sudu besar gula sehingga kembang
2) Setelah dipukul kembang, masukkan kastard yg dibancuh dgn sedikit susu cair.
3) Kacau hingga rata, lps tu masukkan 1 sudu kecil esen vanila.
4) Kemudian, campurkan semua baki susu cair tadi.
5) Setelah sebati, tuangkan kesemua adunan ke dlm adunan gula hangus tadi.
6) Akhir sekali, kukus hingga 30 minit.
7) Pastu, hidangkan!
No comments:
Post a Comment