Bahan2
600 gram biskut marie (perasa asli bkn kopi atau coklat)
250 gram mentega (butter cap or any brand)
5 sudu besar koko
5 sudu besar milo
1 cawan gula (wani kurangkan sampai 1/2 cawan)
1/2 tin susu pekat
1 sudu kecil esen vanilla
5 biji telur
1 cawan air
Cara2
1)Biskut Marie di pecahkan 4, dan di atur dalam bekas
2)mentega+koko+milo+susu pekat+air di campurkan dan dikacau sehingga gula hancur
3)pukul 5 biji telur (jgn terlalu kembang, nanti tak jadi ~ berdasarkan pengalaman)
4)lepas tu masukkan telur dan esen vanilla.
5)kemudian kacau sehingga sebati dan pekat
6)setelah masak, tuang adunan ke dalam biskut yg telah diatur dalam bekas
7)tekan2, pastikan semua bahagian di dalam bekas di penuhi dgn adunan.
8)Biarkan seketika, kemudian sejukkan dlm peti sejuk utk beberapa jam b4 dipotong
p/s: takde gambor~~ tp dijamin menjadi....tak caya? tanye classmate saya masa mbA heheheh
No comments:
Post a Comment